Ancient Egypt Sunrise in Luxor
  endeesnl

OP REIS NAAR EGYPTE….2007

 >> Mailing List Home \ Reisverhalen \ Yola Vanhoorne
Egypt For All, Accessible Travel in Egypt
 

 About Us
Meet The Team
New!!!


 

OP REIS NAAR EGYPTE….

 

Toen ik dat artikel van Lucy in De Sleutel las, dacht ik: dat is het!

Ik heb dan onmiddellijk de koe bij de horens gevat en naar Lucy gebeld en ja de 5 de april zijn mijn man en ikzelf (als persoon met MS en vaak rolstoelafhankelijk) dan naar Egypte vertrokken. Alles werd door de organisatie “Egypt for all” geregeld.. Meer over deze organisatie kom je te weten op hun nieuwe site: www.egyptforall.com

Inderdaad, in iedere luchthaven stond er iemand ons op te wachten en Guido, mijn echtgenoot hoefde niets, maar ook niets te doen; ook voor hem betekende dit een droomvakantie.

In Cairo hebben we o.a. de piramides, de souks, het museum, en een Islamitische bidplaats bezocht, wat voor een rolstoelpatiënt normaal onmogelijk is.  Mijn begeleider Moustafa, de Engelstalige gids, onze chauffeur (voor ons alleen) maakten het Guido  en mij  bijzonder aangenaam.

Vanaf Luxor zijn we dan aan boord gegaan. De bootwas volledig aangepast voor andersvaliden. Van dan af waren we in het gezelschap van sherif, mijn persoonlijke begeleider.  Hij zorgde voor alles: taxi, een gids en 4 mannen om de  rolwagen te dragen (zie foto) zelfs tot in een Feluca (zeilbootje), wat ik totaal onmogelijk achtte. De tempels van Luxor en Karnak alsook Edfu: geen probleem. Dan zijn we nog eens tot aan de Aswan dam geweest terwijl Guido de Abu Simbel bezocht.

De wandeling in Aswan in een  niet toeristische souk was uniek en stel u daarbij wat vers geperst rietsuiker voor; gewoonweg subliem. Daarna terug naar de boot en chillen op het bovendek, genietend van het landschap van de Nijl  De excursie naar de tempel van  Hatsepsuit en de vallei van de koningen was exclusief en adembenemend.

De reis was in een woord: formidabel.

 Een nooit geziene organisatie van een reis en dit voor een persoon met tal van beperkingen.. Proficiat aan de begeleiders  en hun team.Egypt for all” heeft ook nog enkele andere avonturen voor gehandicapten in petto..

Voor info en inlichtingen kan je mijn powerpoint aanvragen met ons reisverslag in beeld dit via mail yolavanhoorne@yahoo.comof gewoon even bellen  op 051 225268

 

 

 

 

 

   

Egypt For All, original Logo
©2000-2021 Egypt For All
Updated: 20 Jul 2007
website by One Planet Marketing
 

Beste links

   Handicapped Scuba Association International
HSA
International Association for Handicapped Divers
IAHD